Heldagsridning på Ringsö 2 maj

25 mar

Ringsö är Sörmlands skärgårds största ö med en fantastisk natur och ett rikt djurliv. Hästarna på Ringsö går helt fritt året runt tillsammans med alla dovhjortar som lever på ön. Den naturliga, fria hästhållningen och den vackra, varierade naturen gör Ringsö till en unik ridupplevelse! 

En heldag på Ringsö börjar med båtfärd från Studsviks brygga kl 9.15 till Hummelvik på Ringsö och där väntar en härlig frukost! Vi rekommenderar att ni kommer hungriga… Under frukosten går vi igenom dagen och delar ut hästar efter ridförmåga och önskemål i den mån det går. Efter frukosten beger vi oss iväg till hästarna, var de nu må vara… De är antingen precis runt knuten eller så får vi åka 4-hjuling en liten stund.

Vi gör tillsamans iordning hästarna och rider sedan första turen på ca 2 timmar. Vid lunch stannar vi vid en sandstrand. Där tar vi först hand om hästarna och sedan grillar vi dovhjortskorv från eget bestånd. Det finns också möjlighet att få med mackor till lunchen om så önskas. Är vädret för motigt finns förstås möjlighet att äta lunch inomhus.

Efter lunch så är det dags att gör iordning hästarna igen för att rida en till tur (ca 1,5 h). Efter den andra ridturen bjuds det på eftermiddagsfika i Hummelvik innan hemfärden. Då passar vi på att reflektera över dagen, som förhoppningvis varit helt fantastisk! Båtfärden tillbaka till Studsvik går kl 17.15.

På Ringsö rider vi i alla tempon över ängar, grusvägar, skogar och stränder. Därför är det olämpligt att komma till Ringsö om du är en väldigt ovan ryttare. För att kunna rida så länge som vi gör och i alla tempon tar vi ogärna emot ryttare som väger över 75 kg. Vi har en absolut maxvikt på 85 kg om det är en van ryttare. Vi erbjuder både vegetarisk- och annan specialkost vid förfrågan.

HIF`s subventionerade pris 1100:- för ridning mat och båtfärd. Efter bekräftad plats så betalas beloppet in på ridsektionens konto.

Vid frågor ring eller maila 070 351 32 41 chsu05@handelsbanken.se

Vi ses Christopher