Jaktrapport Bäverjakt den 17 april 2023

18 apr

Vi samlades kl 17 vid Ådömas Säteri och fick en genomgång av vår guide Stefan Holm. Sedan blev vi utkörda till våra respektive pass en och en. Själv var jag sist ut på pass vid ca Kl 19 efter en lång sträcka till fots. Då alla pass sluttade ned mot vattnet tyckte många skyttar att det var klurigt att hitta en bra position.

Jag satte mig i skogsbrynet ca 30 m från hyddan. Redan efter 15 minuter kom en bäver simmande och gav sig upp på land. Den stannade i vattenbrynet så jag höll skottet inne. Sedan simmade bävrar förbi i vattnet till hyddan. Efter en tid gav sig en bäver upp lite längre på land, jag följde med siktet, skottet föll och bävern blev liggande.

Vår guide kom ned med bilen och hämtade upp mig som släpat bävern från pass, det blev riktigt varmt i vårkvällen. Därefter följde jag med guiden på en inventering tills de andra gjorde patron ur vid 21 tiden. Några hade gjort obs på bäver mycket rådjur och dovhjort på markerna.

Vi återsamlades, beskådade bävern som jag sedan lämnade i en villa i Stocksund med följande instruktioner:

  • Rakt fram
  • Trätrappa
  • Vänster två steg
  • Höger
  • Vänster fem steg till vänster dörren
  • Häng in i första kylen i krok i munnen

Det var ett äventyr i sig.

/Edward