Kvällssträck på änder 25 oktober och 8 november

09 nov

25 Oktober

Förväntansfulla skyttar träffades den 25 Oktober på Sköldnoras loft. Efter genomgång med macka och kaffe packade vi in oss i några bilar för att åka till såten.

Precis när skyttarna kom fram till pass gick startskottet av och fågel flög upp. Snopet för min del då patronerna låg i en låda i fickan. Lärdom till nästa gång, se till att ha patronerna i ordning och ladda snabbt som tusan när du väl är på pass.

Olika falla livets lott, så även denna passtilldelning. Jag såg två änder ute på flanken, men i mitten smällde det desto mer. Vid summeringen av dagen var André jaktkung med åtta fällda änder, några hade någon enstaka, medans andra (som jag) inga alls.

8 November

I novemberregnet, leran och klafset träffades sex förväntansfulla skyttar. Regnet gjorde att det kändes mörkt redan 14.30 när vi träffades och alla var sugna på att komma ut ”vi är inte här för att käka bullar och fika, vi vill ut och jaga” så bullar blev det över (till arrangörernas glädje).

Vi placerades ut på hala flottar med båt. Först kom ingenting, sedan ingenting, plötsligt en and, pang togs av första ledets skyttar, sedan ingenting och ingenting och ingenting. Tills plötsligt, innan skymningen allt. Två skyttar fick slut på skott, över 30 änder ned, alla fick ned några stycken var, men André knep platsen som jaktkung igen. Det är bara att öva mer konstaterades.